Onder de noemer Jazz Meets Symphonic nodigde Brussels Philharmonic samen met De Bijloke en Flagey de voorbije jaren al Brad Mehldau, Avishai Cohen, Tigran Hamasyan en Uri Caine uit. Vaak maken deze artiesten ook nieuw werk op vraag van de drie huizen. Het rijtje illustere namen wordt in 2021 aangevuld met Bill Frisell Trio.


‘a heavenly trio that breathes as one’

Levende gitaarlegende Bill Frisell en zijn trio (contrabassist Thomas Morgan en drummer Rudy Royston) worden geprezen om hun totale gebrek aan ego en show, het onnavolgbaar kiezen en uitkleden van de meest diverse songs, en het absoluut laten voorgaan van de muziek. Lijkt eenvoudig, maar is slechts weinigen gegeven. Het kan niet anders dan een magische avond worden.

Met nieuwe en bestaande arrangementen van Michael Gibbs, “Bill’s longtime mentor” kunnen het trio en het orkest - zowel apart als samen - elk een andere kant van hun muzikale persoonlijkheid tonen. Een mooie en indrukwekkende nieuwe samenwerking om het lijstje Jazz Meets Symphonic-concerten van de voorbije jaren aan te vullen!

Programma

Michael Gibbs, arrangementen

ontdek meer

Showcase Bill Frisell Trio

Bill Frisell's invloed en visie rond jazz, rock, country tot deels vrije improvisatie veranderden de klank van muziek

bekijk het mini-concert

In gesprek met

Een interview met één van de meest creatieve gitaristen van onze tijd, Bill Frisell

Lees het interview