Een wervelend en romantisch stuk, vol vernuftige passages waarin de piano zich rond andere solo-instrumenten uit het orkest krult - en zo wordt het orkest een volwaardige partner van de solist: symfonisch feest!

Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, kent dit 3de Pianoconcerto erg goed. Niet verwonderlijk, want van bij de start van zijn carrière nemen de pianoconcerti van Beethoven een belangrijke plaats in zijn repertoire in.


Na zijn eerste twee pianoconcerti, conservatief gecomponeerd om alle schijnwerpers op de solist en zijn virtuositeit te houden, gooit Beethoven in dit 3de Pianoconcerto het roer om. Hij haalt al zijn kunnen uit de kast, en gebruikt een mineur toonsoort om emotie, drama en stormachtig heroïsme te brengen.

“Naar Beethoven luisteren loutert me. In zijn muziek ervaar ik een diepmenselijke zowel als een geestelijke dimensie.” Liebrecht Vanbeckevoort

Programma

Flor Alpaerts
James Ensor suite: III. De tuin der liefde

Ludwig van Beethoven
Pianoconcert nr. 3 in c, op. 37

Modest Mussorgsky
Schilderijen van een tentoonstelling (arr. Ravel)

ontdek meer

programmaboek

Meer weten over de muziek, de artiesten? Lees of print het programmaboekje of klik hier voor de mobiele versie.

download programmaboek

in de media

"We voelden ons als renpaarden die in de boxen staan te wachten" - Radio 2 sprak met Gunther Broucke, intendant van Brussels Philharmonic.

beluister het interview

in de pers

Brussels Philharmonic gaat voor het eerst in 6 weken weer op de planken. “Niets is te vergelijken met de live concertbeleving samen in een concertzaal.”

lees het artikel in HLN

schilder van maskers

Ontdek de Vlaamse meester achter Flor Alpaert's compositie, James Ensor in een tutorial van het KMSKA.

duik de in wereld van Ensor

praktisch

🎟️🎫 €31 > €5

Zaal: Studio 4, Flagey

Locatie: Heilig Kruisplein | 1050 Brussel
Telefoon: +32 2 641 10 20
Online: www.flagey.be

veiligheidsmaatregelen Flagey

koop tickets