BXLphil lab - Brussels PhilharmonicBrussels Philharmonic Brussels Philharmonic | BXLphil lab

BXLphil lab

Van droom naar realiteit

Brussels Philharmonic is samen met het Vlaams Radiokoor een Grote Instelling van de Vlaamse Gemeenschap, en kan rekenen op een subsidie die de basiswerking garandeert: kwaliteitsvolle concerten brengen op de podia in eigen land. Maar de ambities van deze innovatieve ensembles liggen verder: Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor willen zowel nationaal als internationaal een echt verschil maken.

Een ambitieuze aanpak die nood heeft aan mede-pioniers, aan ‘partners in crime’, aan sleutels die het potentieel ontsluiten. Aan extra middelen, die de dromen omzetten in realiteit. En die middelen zoekt Brussels Philharmonic zelf, door middel van verschillende creatieve en innovatieve trajecten (tax shelter, instrumentenstichting, filmmuziek…).

Doorheen al deze trajecten loopt er één duidelijke filosofie: niet innoveren om te innoveren, maar om het erfgoed waarvan de ensembles de levende bewakers zijn duurzaam de toekomst in te loodsen. Die toekomst kunnen we nu al vormgeven, en zo zorgen we voor een stevige verankering in de brede maatschappij.

Tax Shelter by BXLphil

“Meer dan een fiscale stimulans: een duurzame relatie tussen investeerder en artiest.”

Tax Shelter is een fiscale stimulans die in 2003 door de Belgische overheid werd ingevoerd, en bedrijven onderworpen aan de Belgische vennootschapsbelasting toestaat hun belastingen aanzienlijk te verlagen.

Brussels Philharmonic was één van de eerste door de Belgische overheid erkende productievennootschappen, en de eerste podiumkunstenorganisatie die in april 2017 een concert realiseerde met de steun van de Tax Shelter.

De andere aanpak van Brussels Philharmonic? Een relatie creëren tussen de investeerder en het productiehuis, met centraal een warme connectie met het eindproduct: de concerten.

Meer weten? Contacteer ons!

Brussels Philharmonic Foundation

De Brussels Philharmonic Foundation werd eind 2013 opgericht, en is 6 jaar later een echt succesverhaal.

Gepassioneerden, muziekliefhebbers, maar ook de klassieke financiële investeerders kunnen via de stichting een strijkinstrument kopen dat door de musici van Brussels Philharmonic bespeeld zal worden.

Zo heeft bijvoorbeeld de burgerlijke maatschappij Accelerando, waarvan Herman Wielfaert (CEO van Creafund) zaakvoerder is, in 2014 geïnvesteerd in een 4-tal strijkinstrumenten van beroemde overleden bouwers - die dagelijks door musici bespeeld worden.

Het instrument wordt zo perfect onderhouden en stijgt in waarde, terwijl de klank van het orkest wordt geoptimaliseerd en gehomogeniseerd: een win-winsituatie voor beide partijen.

Meer weten? Contacteer ons!

MD circle

De MD circle (Music Director circle) brengt een kleine groep mensen samen met uiteenlopende profielen, die vanuit hun ervaring, kennis en netwerk mee de schouders zet onder de vele ambitieuze plannen van Brussels Philharmonic.

De leden van de MD circle investeren hun tijd en know-how in het orkest, en laten zo een stukje van hun DNA achter in dat van het orkest. Een bijdrage die veel verder gaat dan een gift of een goed idee: een bijdrage die een steentje verlegt in de loop van de rivier die het orkest volgt.

Word deel van de MD circle, relax en laat je verbeelding los: hier is de sky nog niet de limit.

Meer weten? Contacteer ons!

Sluiten
Sluiten