Brussels Philharmonic | podcast: Mahler 3

podcast: Mahler 3

mahler & de hartslag van de natuur

met Gert D'haese (percussie)

Percussionist Gert D’haese hoort de hartslag van de natuur in de 3de symfonie van Gustav Mahler. Een oerkracht die via de grote trom doorheen de 6 delen steeds meer naar boven komt en eindigt bij de liefde. Hoe is het als slagwerker om dit allesomvattend werk te spelen? En om je collega’s in de verte te horen spelen, zoals Mahler het voorschrijft?

Gustav Mahler dirigeerde in 1902 zijn 3de symfonie. Met een staande ovatie van 15 minuten betekende dit werk het begin van Mahler zijn erkenning als componist.

Sander De Keere praat met Gert D'haese over wat de 3de symfonie van Mahler zo krachtig maakt. En moet Gert evenveel wel als niet spelen?

[beluister de nieuwe aflevering van de Bucket List podcast]

live in de concertzaal

Gert aan het werk zien en horen? Ontdek Mahlers 9de Symfonie met Brussels Philharmonic live in de concertzaal op 27 & 28 september en 5 oktober 2024.

[info & tickets]

over de Bucket List Podcast

Welke symfonische werken moet je volgens ons minstens één keer in je leven live gezien & gehoord hebben? Wij maakten een Bucket List, en selecteren daar elk seizoen een aantal kleppers uit. En we maakten een podcast-serie, waarin Klara-presentator Sander De Keere over die Bucket List werken praat: met een muzikant die in dat werk een bijzonder rol speelt, en zijn of haar passie en kennis en weetjes met de luisteraar deelt.

[ontdek alle podcasts van Brussels Philharmonic]

Guzel maksutova B30 XL m3fso unsplash

leeslijst: Mahler 3

een literaire benadering van Mahlers Derde Symfonie: van romans tot graphic novels, met verhalen rond de schepping, de natuur en het leven

Michele Losier 1

Stem van verlichting

Michèle Losier neemt de altsolo in Mahlers Derde Symfonie voor haar rekening: "het is een eer om midden in het orkest plaats te nemen, en om die majestueuze symfonieën en overweldigende emoties te ervaren"

2023 Brussels Philharmonic Rachmaninov Festival c Wouter Van Vaerenbergh 252

Mahler Deconstructed · Florestan Bataillie · 28.09.2024

Duik samen met pianist Florestan Bataillie in de vele fascinerende lagen van Mahlers meesterlijke Derde Symfonie. Ontdek tijdens deze muzikale lezing de diepzinnige symboliek, de baanbrekende orkestratie en de levendige natuurbeelden die Mahler zo schitterend tot leven weet te brengen. Of je nu al een doorgewinterde kenner bent of gewoon nieuwsgierig: iedereen welkom en geen voorkennis vereist!