Brussels Philharmonic | Prijs voor Prokofiev opname

Prijs voor Prokofiev opname

De meest recente cd van Brussels Philharmonic en chef-dirigent Stéphane Denève is onderscheiden met een CHOC prijs vanwege het Franse vakblad Classica. ‘Prokofiev: Romantic Suites’ is de tweede opname van het orkest voor het meer dan 100 jaar oude Deutsche Grammophon. Brussels Philharmonic is het eerste symfonische orkest in België dat samenwerkt met dit platenlabel..

Classica bekroont de cd ‘Prokofiev: Romantic Suites’ van Brussels Philharmonic en chef-dirigent Stéphane Denève met een CHOC. Het Franse vakblad prijst de intensiteit van het dirigeerwerk van Denève en de nauwkeurigheid van het orkest. Volgens Classica doen de tragische momenten denken aan een Gergiev (Philips) of Jansons (EMI), en stelt het indrukdwekkende sluitstuk ‘Midnight’ de verbeeldingskracht van de luisteraar op de proef in suites die met recht de titel ‘romantisch’ dragen.

Voor de tweede opname bij het meer dan 100 jaar oude Deutsche Grammophon, koos het orkest voor de balletmuziek van Sergei Prokofiev. De hand van Denève is duidelijk merkbaar: hij kiest niet voor bestaande suites, maar maakt een nieuwe muzikale dramaturgie, waardoor nieuwe, spannende combinaties ontstaan.

Ik heb mij altijd heel nauw verbonden gevoeld met de muziek van Prokofiev. Het is daarom een immens plezier om, dankzij het prestigieuze label Deutsche Grammophon, mijn eigen suites van twee van zijn meest voortreffelijke balletten voor te mogen stellen: Romeo and Juliet en Cinderella. Samen met Brussels Philharmonic presenteren wij een verhalend raamwerk, een romantische visie op deze werken, die het gevoel en de verbeeldingskracht aanspreekt. Ik hoop dat deze opname emoties aanwakkert en doet dromen, in een woord: eindeloze romantiek!
Stéphane Denève, muziekdirecteur Brussels Philharmonic

In 2016 nam Brussels Philharmonic 'Connesson: Pour sortir au jour' op voor Deutsche Grammophon. Deze opname werd bekroond met een Diapason d’or de l’année, een CHOC de Classica de l’année en een Caeciliaprijs.