Laat je leiden door onze bucket list: symfonische werken die je minstens één keer in je leven live gehoord moet hebben. Beluister de podcasts, geniet van onze bucket list listening picks of ga aan de slag met je kroost en onze DIY Symfomania fiches.

“Symfonische werken die je minstens één keer in je leven live gehoord moet hebben: dat is onze bucket list. Wij vinken alvast elk seizoen ons lijstje verder af: bekende meezinger, te ontdekken parel, virtuose klassieker. Te ontdekken zij aan zij met bekenden en onbekenden, knus in een concertzaal, met je ogen open of dicht.”
- brussels philharmonic

Symfomania! DIY-kits

Een doe-het-zelf pakket om thuis alvast aan de slag te gaan met de muziek die wij op de bucket list zetten: om alleen, met broer of zus, met de babysit of vrienden, met (groot!)ouders in de wondere muziekwereld te duiken.

Ontdek alles over

Bucket List listening picks

Geniet van onze bucket list listening picks op Spotify.

 • Schubert: Unvollendete
  Drie versies die de evolutie in voorstelling en interpretatie tonen (tempo, transparantheid, retoriek).
 • Elgar: Enigma Variations
  Ontdek de versie van London Symphony Orchestra en Sir Adrian Boult die vaak samenwerkten met Elgar.
 • Stravinsky: Firebird
  Stravinsky creëerde drie verschillende suites: in 1911, 1919 en 1947 - ontdek ze allemaal.
 • Symphonie Fantastique
  Twee verschillende versies: Munich Philharmonic met Sergiu Celibidache (met onconventionele tempi) tegenover Les Siécles met François-Xavier Roth (een recente opname met historische instrumenten).
 • Tchaikovsky 4
  Een historische opname met Leningrad Philharmonic & Yevgeny Mravinsky (algemeen beschouwd als referentie-opname) en een hedendaagse versie vanuit 2017 gebracht door Liverpool Philharmonic & Vasily Petrenko