In ‘De Klankband’, een podcast reeks van Brussels Philharmonic, gaat filmjournalist en ‘The Original Soundtrack’-auteur Robin Broos op zoek naar verhalen over filmmuziek en muziek in film.

Singin' in the Rain uit 1952 is misschien wel de beste muziekfilm ooit gemaakt. Ook al won de musical geen enkele Oscar, toch duikt de film consequent op in lijstjes van de belangrijkste films aller tijden. Nog maar denken aan de titel is vaak genoeg om een hele dag met de titelsong in je hoofd te zitten.

Voor deze tweede aflevering van De Klankband gaat filmjournalist Robin Broos op zoek naar antwoorden op vragen als: Is Singin' in the Rain een meesterwerk dankzij het talent van regisseur, choreograaf en hoofdrolspeler Gene Kelly? Ligt het aan de magie tussen hem en zijn medespelers Debbie Reynolds en Donald O'Connor? Of is het toch vooral een kwestie van muziek? Muziek die 17 en 18 september 2022 live wordt uitgevoerd in Flagey door Brussels Philharmonic

Dirigent van dienst is Dirk Brossé, en die vertelt over de kracht van muziek. Voormalig sterdanser van het Ballet van Vlaanderen Wim Vanlessen benadrukt de magische combinatie van dans en muziek die leidde tot het succes van de film. Wist je trouwens dat beide mannen een gemeenschappelijke vriendin hebben, namelijk de weduwe van Hollywoodlegende Gene Kelly? Druk snel op play en ontdek nog meer over Singin' in the Rain!

> beluister de podcast op jouw favoriete podcast player
> beluister ook aflevering 1 over The Artist

Info concert