inleiding

Youth Orchestra Flanders is een nieuw symfonisch jongerenorkest dat in partnerschap met Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, drie top culturele instellingen, wordt opgestart.

Het debuutprogramma draait rond Russisch vuurwerk! Na Stalins dood durfde Shostakovich eindelijk alle onderdrukte gevoelens de vrije loop laten. Zijn Tiende symfonie barst van de emotie en menselijkheid. Ook Prokofiev zit niet verlegen om een verrassende wending meer of minder in zijn Eerste vioolconcerto. Nu eens zingt de viool lyrisch, dan weer wordt ze woest gegeseld, om vervolgens sprookjesachtig weg te zweven. In de spannende ouverture Pulses of the Earth van Wim Henderickx vinden de beloftevolle jonge leeuwen van het Youth Orchestra Flanders een spannend hedendaags tegenwicht.

Met steun van de Vlaamse overheid creëert Youth Orchestra Flanders een jumpstart in het professionele orkest-circuit voor de aanstormende generatie jonge talenten (15-26 jaar). Het orkest werkt projectmatig en heeft een samenwerking met de Vlaamse conservatoria en concertzalen. Youth Orchestra Flanders debuteert in februari 2019 op het podium van Flagey en Concertgebouw Brugge.

Programma

Wim Henderickx • Ouverture Pulses of the Earth
Sergey Prokofiev • Vioolconcerto nr.1, opus 19
Dmitry Shostakovich • Symfonie nr.10 in e, opus 93

artiesten

Edwin Outwater

dirigent

Edwin Outwater is een visionaire dirigent die de concertbeleving heruitvindt – zowel met de grote wereldorkesten als met jonge formaties. Hij neemt even graag de iconische meesterwerken onder handen als gloednieuwe composities, en wil zijn publiek laten kennismaken met een heel nieuwe repertoire-wereld.

Lorenzo Gatto, viool

solist

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf €5

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)