Stéphane Denève neemt de jonge garde onder zijn hoede met een programma dat 21ste-eeuws werk (waaronder een gloednieuwe compositie van Jeroen D’hoe) combineert met klassiekers én een grote soliste van eigen bodem.

“Er is niets dat meer voldoening geeft aan een ervaren muzikant dan zijn passie te kunnen doorgeven aan de volgende generatie ! In samenwerking met de aanvoerders en solisten van de Brussels Philharmonic en het Antwerp Symphony Orchestra, en in hoogstaand gezelschap van soliste Camille Thomas, verkennen we niet alleen meesterwerken uit het symfonische repertoire, maar ook muziek uit de 21e eeuw. Verder is het een eer om een wereldpremière van Jeroen D’hoe, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, op het programma te hebben. Met dit sterk gedragen initiatief, gesteund door de Vlaamse Overheid, voelt de symfonische toekomst van deze regio rooskleurig en veelbelovend!” Stéphane Denève


Youth Orchestra Flanders is een nieuw symfonisch jongerenorkest dat wordt opgestart in partnerschap met Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen, drie van de grote Vlaamse Kunstinstellingen. Met steun van de Vlaamse overheid biedt Youth Orchestra Flanders de aanstormende generatie jonge talenten (15-26 jaar) een vliegende start in het professionele orkest-circuit. Het orkest werkt projectmatig en heeft een samenwerking met de Vlaamse concertzalen en conservatoria.

Programma

Jeroen D'hoe • Myriad (wereldpremière, 2019)
Edward Elgar • Celloconcerto in e, op. 85
Jennifer Higdon
Blue Cathedral (2000)
Maurice Ravel • Daphnis et Chloé

praktisch