inleiding

Voor de 19de editie verwelkomt het World Soundtrack Awards Gala Marco Beltrami, tweevoudig Oscar-genomineerde componist en één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie. Beltrami is bekend om zijn unieke samenwerkingen met enkele iconische filmmakers waaronder Kathryn Bigelow, James Mangold, Wes Craven en Tommy Lee Jones.

Marco Beltrami bouwde al snel een reputatie op als ‘genrevernieuwer’ met zijn niet-traditionele horror scores voor de Scream-franchise. Het muzikale palet van Beltrami is inmiddels uitgebreid tot vrijwel alle filmgenres. De componist kreeg intussen ruime erkenning voor zijn muziek, waaronder twee Academy Award-nominaties voor Best Score: voor James Mangold’s drama 3:10 to Yuma en voor Best Picturewinnaar The Hurt Locker. Naast zijn vele filmscores, waaronder The Drop van Belgische trots Michaël R. Roskam, schreef Beltrami onder meer het thema voor de succesvolle videogame Fortnite.

Extra gaste tijdens deze editie is Tamar-kali, die vorig jaar tijdens de World Soundtrack Awards de prijs ‘Discovery of the Year’ won voor haar soundtrack bij de Oscar-genomineerde film Mudbound.

Playlist

artiesten

Dirk Brossé

dirigent

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf €23

locatie

concert

Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent | +32 9 233 29 99

ticketshop

via Film Fest Gent

meer van dit