Voor de 19de editie verwelkomt het World Soundtrack Awards Gala Marco Beltrami, tweevoudig Oscar-genomineerde componist en één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie. Beltrami is bekend om zijn unieke samenwerkingen met enkele iconische filmmakers waaronder Kathryn Bigelow, James Mangold, Wes Craven en Tommy Lee Jones.


Marco Beltrami bouwde al snel een reputatie op als ‘genrevernieuwer’ met zijn niet-traditionele horror scores voor de Scream-franchise. Het muzikale palet van Beltrami is inmiddels uitgebreid tot vrijwel alle filmgenres. De componist kreeg intussen ruime erkenning voor zijn muziek, waaronder twee Academy Award-nominaties voor Best Score: voor James Mangold’s drama 3:10 to Yuma en voor Best Picturewinnaar The Hurt Locker. Naast zijn vele filmscores, waaronder The Drop van Belgische trots Michaël R. Roskam, schreef Beltrami onder meer het thema voor de succesvolle videogame Fortnite.

Extra gaste tijdens deze editie is Tamar-kali, die vorig jaar tijdens de World Soundtrack Awards de prijs ‘Discovery of the Year’ won voor haar soundtrack bij de Oscar-genomineerde film Mudbound.

Programma

praktisch