De Lifetime Achievement Award gaat dit jaar naar Eleni Karaindrou. De componiste, die het meest geroemd is om haar samenwerkingen met regisseur Theo Angelopoulos, wordt een van de centrale gasten tijdens de WSA-ceremonie en zal samen met het orkest haar muziek brengen op piano.

Componist Max Richter zal de eregast zijn van de 21ste World Soundtrack Awards. De man achter de scores van Mary Queen of Scots, HBO's The Leftovers, Waltz with Bashir, BBC's Taboo, de topserie My Brilliant Friend en een resem soloalbums komt naar Gent en zal een speciaal WSA concertprogramma samenstellen met Brussels Philharmonic en Dirk Brossé.

Programma

"Ik ben oprecht verheugd om als eregast uitgenodigd te worden voor de 21ste World Soundtrack Awards in Gent. Het wordt fantastisch mijn werk voor film en televisie te laten horen in de context van Film Fest Gent, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de appreciatie van filmmuziek doorheen de jaren. Ik kijk ernaar uit om te werken aan een uniek WSA concertprogramma met het Brussels Philharmonic en Dirk Brossé." - Max Richter

"Ik ben diep vereerd door de beslissing van de WSAcademy om mij de meest significante prijs voor een filmmuziekcomponist toe te kennen: de World Soundtrack Lifetime Achievement Award. Met enorm veel plezier en dankbaarheid accepteer ik deze grote eer. Ik wil graag de WSAcademy bedanken en deze award delen met alle regisseurs met wie ik heb samengewerkt. Maar vooral met Theo Angelopoulos, met wie ik samenwerkte aan acht films. Ik wil ook mijn producer en directeur van ECM Records, Manfred Eicher, bedanken voor onze gezamenlijke creatieve reis die al al meer dan dertig jaar duurt." - Eleni Karaindrou

ℹ️ lees meer op filmfestival.be

ontdek meer

Max Richter

Film Fest Gent is vereerd Max Richter aan te kondigen als een van de gasten van World Soundtrack Awards 2021.

lees meer

Eleni Karaindrou

De Griekse componiste zal de Lifetime Achievement Award ontvangen en aan de zijde van het orkest haar muziek brengen op piano.

lees meer

video

Geniet van de fijnste video's uit het archief van Brusssels Philharmonic en Dirk Brossé live op de WSA.

bekijk video-playlist

praktisch

🎟️🎫 €128 > €13

Zaal: Opera Gent

Locatie: Schouwburgstraat 3 | 9000 Gent
Online: www.filmfestival.be