Op zaterdag 22 oktober brengt Film Fest Gent het kruim van de internationale filmmuziekwereld weer samen in Gent, voor de awardceremonie van de 22ste World Soundtrack Awards.

Het festival kondigde Mark Isham aan als eregast van de World Soundtrack Awards 2022 - tijdens de uitreiking van de filmmuziekprijzen hoor je een selectie van zijn werk én van Nainita Desai (winnaar van de Discovery of the Year Award 2021).


De veelzijdige Amerikaanse filmcomponist en jazzartiest Mark Isham is eregast van de 22ste editie van de World Soundtrack Awards. Ishams uitmuntende muzikale stem blijkt uit de memorabele scores voor tal van films waaraan hij meewerkte, zoals Judas and the Black Messiah van Shaka King, Crash van Paul Haggis en Nell van Michael Apted, die een Golden Globenominatie beet had voor ‘Beste Originele Score’.

A River Runs Through It (Robert Redford) kreeg een Oscarnominatie voor ‘Beste Muziek’ en een Grammynominatie voor ‘Beste Instrumentale Compositie voor een Langspeelfilm’. Voor The Black Dahlia van regisseur Brian De Palma werd Isham bekroond met ‘Beste Score’ door de International Film Music Critics Association.

Music for Film

Ook het jaarlijkse Music for Film-album wordt gewijd aan Mark Isham, die zelf de trompet zal bespelen tijdens de opnames. Het album zal worden uitgebracht in aanloop naar de 22ste World Soundtrack Awards.

Programma

ontdek meer

de essentials

De essentiële nummers van Mark Isham allemaal in één playlist.

beluister de playlist

Uniek optreden

Geniet van Mark Isham's jazzy solo optreden.

bekijk het mini-concert

praktisch

De 22ste World Soundtrack Awards vinden dit jaar voor het eerst sinds 2009 plaats in de Concertzaal in Muziekcentrum De Bijloke, die in 2020 na een grondige renovatie opnieuw opende.

Muziekcentrum De Bijloke:

📍 Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent
➡️ zo bereik je De Bijloke

tickets:

🎟️🎫 €58 > €48

koop tickets