Film Fest Gent ontvangt op 17 oktober Carter Burwell als eregast tijdens de 18de editie van de World Soundtrack Awards. Nooit eerder werd muziek van de wereldwijd gelauwerde componist, vooral bekend om zijn samenwerking met de Coen Brothers, live uitgevoerd.


De Amerikaanse componist wordt gezien als één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, niet alleen omwille van zijn aangrijpende scores voor films als 'Being John Malkovich', 'In Bruges', 'Where The Wild Things Are' of 'Twilight', maar ook vooral dankzij zijn unieke samenwerkingen met enkele van de meest gerespecteerde filmmakers ter wereld. Denk maar aan de gebroeders Coen ('Fargo', 'True Grit', 'Miller’s Crossing', 'No Country for Old Men') en Todd Haynes ('Carol', 'Wonderstruck', 'Mildred Pierce').

Eerder dit jaar ontving de veelgeprezen Amerikaanse componist zowel een Oscar- als een Golden Globe-nominatie voor de zwarte komedie 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' van Martin McDonagh.

Naar jaarlijkse traditie verwelkomt Film Fest Gent ook de winnende componist van de ‘WSA Discovery of the Year’ van het voorbije jaar. In 2017 kaapte de Amerikaans componist, pianist en producer Nicholas Britell het beeldje weg voor zijn muziek voor het Oscarwinnende 'Moonlight' van Barry Jenkins.

Programma

Carter Burwell Muziek uit: Miller’s Crossing, True Grit, Three Billboard Outside Ebbing, Missouri, Mildred Pierce, Anomalisa, Hail, Caesar!, A Serious Man, The Man Who Wasn’t There, Fargo, In Bruges, Being John Malkovich, Carol, Twilight
Nicholas Britell • Muziek uit: Moonlight, If Beale Street Could Talk
Philippe Sarde • Muziek uit: Barocco, Les Choses de la Vie, La Guerre du Feu, Coup de Torchon, Le Locataire, Tess

praktisch