inleiding

Film Fest Gent ontvangt op 17 oktober Carter Burwell als eregast tijdens de 18de editie van de World Soundtrack Awards. Nooit eerder werd muziek van de wereldwijd gelauwerde componist, vooral bekend om zijn samenwerking met de Coen Brothers, live uitgevoerd.

De Amerikaanse componist wordt gezien als één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, niet alleen omwille van zijn aangrijpende scores voor films als 'Being John Malkovich', 'In Bruges', 'Where The Wild Things Are' of 'Twilight', maar ook vooral dankzij zijn unieke samenwerkingen met enkele van de meest gerespecteerde filmmakers ter wereld. Denk maar aan de gebroeders Coen ('Fargo', 'True Grit', 'Miller’s Crossing', 'No Country for Old Men') en Todd Haynes ('Carol', 'Wonderstruck', 'Mildred Pierce').

Eerder dit jaar ontving de veelgeprezen Amerikaanse componist zowel een Oscar- als een Golden Globe-nominatie voor de zwarte komedie 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' van Martin McDonagh.

Naar jaarlijkse traditie verwelkomt Film Fest Gent ook de winnende componist van de ‘WSA Discovery of the Year’ van het voorbije jaar. In 2017 kaapte de Amerikaans componist, pianist en producer Nicholas Britell het beeldje weg voor zijn muziek voor het Oscarwinnende 'Moonlight' van Barry Jenkins.

Programma

Carter Burwell Muziek uit: Miller’s Crossing, True Grit, Three Billboard Outside Ebbing, Missouri, Mildred Pierce, Anomalisa, Hail, Caesar!, A Serious Man, The Man Who Wasn’t There, Fargo, In Bruges, Being John Malkovich, Carol, Twilight
Nicholas Britell • Muziek uit: Moonlight, If Beale Street Could Talk
Philippe Sarde • Muziek uit: Barocco, Les Choses de la Vie, La Guerre du Feu, Coup de Torchon, Le Locataire, Tess

Playlist

artiesten

Dirk Brossé

dirigent

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

Carter Burwell

componist lees de biografie

praktische info

Tickets

vanaf €23

locatie

concert

Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent | +32 9 233 29 99

ticketshop

via Film Fest Gent

meer van dit