Wijndomein Valke Vleug is een bijzondere plek voor iedereen die houdt van puurheid, schoonheid en een goed glas wijn - en unieke muzikale ervaringen. Na een nog nazinderende eerste samenwerking in de zomer van 2020, musiceren de musici van Brussels Philharmonic opnieuw tussen de wijnranken.

Het wordt een muzikale reis, van donker naar licht, die symbool staat voor het omarmen van de zonnige zomerse levenslust - een ideale tocht dus om samen te beleven, met een heerlijk glas wijn.


Het verglijden van de seizoenen werd 300 jaar geleden perfect gevat door Antonio Vivaldi, die met zijn meesterwerk De Vier Seizoenen een monsterhit schreef. In 2012 dropte Max Richter een bommetje met zijn verfrissende en heel eigen interpretatie van dit werk: afgestoft, filmisch, minimalistisch en betoverend. Vivaldi recomposed, en helemaal herdacht.

Meester van het minimalisme is en blijft Arvo Pärt, die al jaren Klara’s top 100 aanvoert. Hij laat ons in Ein Wallfahrtslied dromen van verre horizonten en serene berglandschappen in het licht van de maan. Wanneer die maan plaats maakt voor de opkomende zon, klimt de leeuwerik hoog in het firmament: The Lark Ascending van Ralph Vaughan Williams brengt die zang tot leven, en is in de UK absolute nummer één.

Eindigen doen we met feest in volle daglicht: Darius Milhaud brengt iedereen aan het dansen met zijn Le Bœuf sur le toit.

Programma

Recomposed by Max Richter
Vivaldi – The Four Seasons
solisten: Nadja Nevolovitsch, viool & Bart Rodyns, clavecimbel

Arvo Pärt
Es sang vor langen Jahren
solist: Estelle Lefort, mezzosopraan

Arvo Pärt
Ein Wallfahrtslied
solist: Lieven Termont, bariton

Ralph Vaughan Williams
The Lark Ascending
solist: Nadja Nevolovitsch, viool

Darius Milhaud
Le Bœuf sur le toit 'Cinéma, Symphonie sur des thèmes sud, Américains'

met de steun van Belga Films Fund en de Belgische Taxshelter

praktisch

Wijndomein Valke Vleug

📍 Achterheide 21, 2870 Puurs-Sint-Amands

tickets:

🎟️🎫 €195 - inbegrepen per persoon:
- Toegang Wijndomein Valke Vleug
- Aperitief
- Concert
- Na het concert: open bar en 4-tal hapjes

koop tickets