Een bezoek aan de Villa Empain, een schitterend voorbeeld van art deco architectuur, en de tentoonstelling “Trees for memories”. Verder dan, op ontdekking door de boeiende buurt rondom de Franklin Rooseveltlaan, met bekende architecten zoals Adrien Blomme of Henry Van de Velde.

Na de wandeling kan je in Flagey genieten van van Rachmaninov en zijn romantische 2de Symfonie!

De Villa Empain is meer dan de moeite waard! Het is een schitterend voorbeeld van art deco architectuur, en werd in opdracht van Baron Louis Empain, gebouwd door de Zwitserse architect Michel Polak. De villa heeft verschillende bestemmingen gehad, en sinds de klassering van het gebouw in 2007, is de villa in bezit van de Stichting Boghossian die de dialoog wil bevorderen tussen de oosterse en westerse cultuur.

We bezoeken er ook de tentoonstelling “Trees for memories”, met werk van 31 internationaal bekende kunstenaars die een warm pleidooi houden voor vrede, één eeuw na het einde van WO I. Alle werken hebben één ding met elkaar gemeen: het startpunt is een vierkant blok eikenhout (30 x 30 x 30 cm): het hout is afkomstig van het vroegere front, in de Elzas, en vertoont nog de sporen van de oorlog. We maken kennis met kunstenaars die een stem geven aan die stukken hout, zodat we hun verhaal kunnen horen.

Daarna ontdekken we de omgeving van de villa: De Franklin Rooseveltlaan waar heel wat bekende architecten hun visitekaartje hebben nagelaten denke we maar aan Andrien Blomme, Josse Franssen, Stanislas Jasinski, Michel Polak, Henry Van de Velde….

START: 15:00, Villa Empain (Franklin Rooseveltlaan 67, 1050 Brussel)
(incl. bezoek & tentoonstelling)

EINDE: 17:30

Deze wandeling wordt aangeboden in het Nederlands. Voor de stadswandeling in het Frans, klik hier.

€18/pp (wandeling)

inschrijven kan tot 15 oktober 2021 om 12:00