De Vanhaerents Art Collection is een unieke en uitgebreide collectie hedendaagse kunst, bijeengebracht door gepassioneerd verzamelaar Walter Vanhaerents. Zijn individuele benadering van verzamelen en passie voor nieuwe en provocerende kunst deelt hij sinds 2007 met het publiek, in een volledig heringerichte voormalige industriële ruimte in de wijk Anneessens - in hartje Brussel.

>> Na de wandeling kan je in Flagey genieten van het concert Stravinsky & Scriabin.


De Vanhaerents Art Collection start in de jaren ‘70, toen een jonge Walter Vanhaerents zijn eerste kunstwerken begon te verzamelen. Hij bracht werken samen die in die tijd als zeer heftig en radicaal werden beschouwd en legde zo de basis voor een collectie die vandaag tot de meest prestigieuze ter wereld behoort.

Het werk van Andy Warhol vormt het uitgangspunt van de verzameling, maar ook andere westerse (post-)pop art en haar Japanse tegenhanger, geïnspireerd door de mangacultuur. De collectie ontwikkelt zich trouwens nog steeds (de passie werd doorgegeven aan de volgende generaties), met de vinger aan de pols van de actuele kunstscène.

Na de rondleiding ontdekken we gedurende ongeveer een uurtje de buurt waar de collectie zijn vaste stek heeft: de wijk Anneessens, gelegen tussen het kanaal en de voetgangerszone.

Programma

START: 15:00, Vanhaerents Art Collection
(Anneessensstraat 29 - 1000 Brussels)

EINDE: 18:00

ism Korei Guided Tours & Muntpunt

Deze wandeling wordt aangeboden in het Nederlands. Voor de stadswandeling in het Frans, klik hier.

praktisch

23€/pp (toegang + gids + wandeling)
+
€31/26/21 (kortingstarief concert)

max. 20 pers./groep