inleiding

“His sense of style in music was inseparable from his keen sense of style in literature and life itself… Surely no more complete a man has ever been known to make a career of violin playing” Yehudi Menuhin

Het 10de Music Chapel Festival zet het Belgische muzikale erfgoed in de kijker. En dan kan Eugène-Auguste Ysaÿe uiteraard niet ontbreken! Violist, componist, dirigent, en inspiratie voor de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth: de koningin, die een passie voor muziek had, was immers één van zijn leerlingen. Na zijn dood startte ze als eerbetoon een wedstrijd voor jonge violisten op, die de Ysaÿe-wedstrijd genoemd werd – en intussen uitgroeide tot één van de belangrijkste wedstrijden ter wereld.

Om hun 80ste verjaardag te vieren, brengt het Music Chapel Festival hulde aan zowel de componist als de violist die Ysaÿe was, met internationale sterviolisten zoals Joshua Bell, Renaud Capuçon en Augustin Dumay – en de jonge generatie uit België die in zijn voetsporen treden: Lorenzo Gatto en Yossif Ivanov. Een feestelijke editie dus.

Programma

Kevin Puts • Virelai
Claude Debussy • Nocturnes: Nuages & Fêtes
Eugène Ysaÿe Harmonies du soir, op. 31
Eugène Ysaÿe • Amitié, op. 2
Paul Dukas • Fanfare & La Péri
Maurice Ravel • Boléro

Playlist

artiesten

Stéphane Denève

dirigent

Stéphane Denève is de muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Deze Franse topdirigent combineert in zijn programma’s de muziek uit de 21ste eeuw met de grote klassiekers, en zet zo een dialoog op tussen het repertoire van vroeger en dat van de toekomst.

lees de biografie

Lorenzo Gatto, viool

solist

Yossif Ivanov, viool

solist lees de biografie

Quatuor Hermes

ensemble

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf €31

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)

meer van dit