Dit concert wordt live uitgezonden op Musiq'3.

Het openingsconcert voor Festival Musiq3 én een feestelijke 100ste editie van Mozartfest Würzburg - beide festivals slaan de handen in elkaar voor dit concert dat wordt uitgezonden als radioconcert.

In de reeks "Mozarts Europa" vroeg het Mozartfest aan Renaud Capuçon, de Artiste étoile 2015, om het Mendelssohn Vioolconcerto uit te voeren.

Daarnaast brengt het orkest een nieuw werk van Anno Schreier, dat in opdracht van het Mozartfest en met steun van de Ernst von Siemens Musikstiftung werd gecomponeerd. Schreier creëerde een werk waarmee hij probeert "de speelse vrijheid en complexe lichtheid terug te vinden die ik in Mozart ken en liefheb".


Oktober 1763: de familie Mozart stopt in Brussel tijdens een uitgebreide concertreis. Er is tijd genoeg om de prachtige stad te bekijken, klaagt vader Leopold: "want de prins doet niets anders dan jagen, eten en drinken!" Prins Karl Alexander blijkt uiteindelijk ook geen geld meer te hebben.

Een concert voor de soevereinen van de "Oostenrijkse Nederlanden" moet noodgedwongen wachten tot de prins tijd heeft, de Mozarts brengen een hele maand in Brussel door en kunnen hun verblijf eindelijk als een succes bestempelen.

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart
Ouvertüre zu "Così fan tutte" KV 588

Anno Schreier
Sinfonia Amorosa et Giocosa (Deutsche Erstaufführung des Auftragswerks des Mozartfestes Würzburg)

Felix Mendelssohn Bartholdy
Fingal’s Cave

Felix Mendelssohn Bartholdy
Konzert für Violine und Orchester e-Moll op. 64

praktisch

🎟️🎫 €17 > €10

Om de sociale afstand te respecteren wijst het verkoopsysteem u de beste beschikbare plaatsen toe in functie van uw bubbel. U vindt de stoelnummers op uw tickets.

Zaal: Studio 4, Flagey

Locatie: Heilig Kruisplein | 1050 Brussel
Telefoon: +32 2 620 41 10
Online: www.flagey.be

veiligheidsmaatregelen Flagey