Benieuwd hoe componisten werken? Wat er gebeurt in de keuken van een nieuw symfonisch werk? Of welke feedback er van de musici komt? Loop dan zeker eens binnen tijdens [’tactus]: de sessies zijn vrij toegankelijk voor publiek!

Deelnemers: Natalie Dietterich (26, VS), Jug Markovic (31, Servië), Christoph Renhart (31, Oostenrijk), Manuel J. Sanchez Garcia (30, Spanje) & Meng Wang (30, China)

Juryleden: Jean-Paul Dessy, Kimmo Hakola, Claude Ledoux, Ann McKay, Benoît Mernier, Annelies Van Parys & Jeroen D’hoe


Van grootse ideeën en abstracte notenbeelden naar échte orkestklanken – voor jonge componisten is het vaak een onhaalbaar proces: een orkest is immers een peperduur ‘instrument’ dat niet voor iedereen beschikbaar is. [’tactus] geeft jonge componisten de kans om de theorie in praktijk te brengen, en samen met orkesten hun vakmanschap te ontwikkelen.

Brussels Philharmonic heeft muziek van onze tijd in het DNA zitten, en werkt dan ook al sinds de eerste editie met veel enthousiasme mee aan [’tactus]. Samen met muziekdirecteur Stéphane Denève en CffOR, het Centre for Future Orchestral Repertoire, vormen muziek én componisten van onze tijd een rode draad doorheen de werking van het orkest.

vrije toegang

Programma

Natalie Dietterich • Aeolian Dust
Jug Markovic • De Rerum Natura
Christoph Renhart A Manifesto Mill
Manuel J. Sanchez Garcia Many Worlds
Meng WangFar Away, Mountains and River

praktisch