De UFA Film Nights brengen de gouden tijd van de stille film terug naar de concertzaal, met niet alleen hoogtepunten uit de filmgeschiedenis (in de beste technologische omstandigheden!) maar ook onbekende parels – stuk voor stuk extra tot leven gebracht door de expressieve kracht van live muziek.


Dit seizoen mag Brussels Philharmonic, in een kleine bezetting, een absolute klassieker begeleiden: ‘Safety Last!’.

Harold Lloyd schreef filmgeschiedenis toen hij in 1923 aan de wijzers van een gigantische klok bengelde, duizelingwekkend hoog boven het drukke verkeer – of zo leek het toch… Dankzij ingenieuze camera-standpunten werd de illusie gewekt dat hij veel hoger hing dan de werkelijke drie verdiepingen. Maar, zoals hij zelf fijntjes opmerkte: “Niemand wil 3 verdiepingen naar beneden vallen, zelfs niet op een matras.”

Componist Carl Davis is al even iconisch als het gaat om filmmuziek bij zwart-wit klassiekers. Hij schreef meer dan 100 scores bij elkaar, ook voor films en TV-series, en staat in het rijtje grootheden naast John Williams en Ennio Morricone. Carl Davis dirigeert bovendien zelf: niemand die ‘Safety Last!’ beter zal brengen dan hij zelf!

Programma

Safety Last! (1923)

Fred C. Newmeyer & Sam Taylor, regisseurs
Carl Davis, muziek (1989)

praktisch