inleiding

Je kent ze ongetwijfeld: filmklassiekers zoals La Dolce Vita en The Godfather staan in ons collectieve geheugen gegrift. Maar ken je ook de componist die deze legendarische films van hun al even legendarische muziek voorzag? De Italiaan Nino Rota wist als geen ander de visie van beroemde regisseurs zoals Federico Fellini en Francis Ford Coppola tot leven te brengen.

En net zoveel als Rota betekende voor de Italiaanse film, betekent ook Anneleen Lenaerts voor de harp. Sinds zij in 2010 als eerste harpiste werd aangesteld bij de wereldberoemde Wiener Philharmoniker, behoort zij tot de absolute wereldtop. Samen met de Brussels Philharmonic Soloists, brengt ze met dit programma het beste uit de magische wereld van de film.

Brussels Philharmonic Soloists: Nadja Nevolovitsch, Samuel Nemtanu, Mihai Cocea, Kristaps Bergs

Programma

Claude Debussy • Danse sacrée et danse profane, Suite bergamasque: Claire de Lune
Nino Rota • Sarabanda e Toccata, The Godfather Suite, La Dolce Vita Suite, Romeo and Juliet: Love Theme, The Taming of the Shrew: Ouverture
Marcel GrandjanyRhapsodie

artiesten

Anneleen Lenaerts, harp

solist

Anneleen Lenaerts één van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. Ze is winnares van de Grand Prix International Lily Laskine en de Internationaler Musikwettbewerb der ARD München. In 2010 werd Anneleen benoemd tot Solo Harpiste van de Wiener Philharmoniker.

lees de biografie

Brussels Philharmonic Soloists

ensemble

Concert plus

praktische info

Tickets

uitverkocht

locatie

concert

Sint-Baafsplein 17 |

ticketshop

OdeGand
+32 9 225 01 01
Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent
www.odegand.gent

meer van dit