“Het meest pijnlijke uur van mijn leven”. Zo omschreef Rachmaninov de première van zijn 1ste Symfonie - die niet echt een succes was. De pers maakte het werk met de grond gelijk en Rachmaninov zette drie jaar lang geen noot meer op papier.

Die tijd had hij nodig om er weer bovenop te komen, en zijn depressie en writers block achter zich te laten. Na een eerste succes met zijn 2de Pianoconcerto in 1901, bewees hij in 1907 zijn definitieve comeback én revange als componist met zijn 2de Symfonie.


En terecht: de jeugdige overmoed heeft hier plaats gemaakt voor een bewuste en geraffineerde aanpak, nu eens ingehouden, dan weer geheimzinnig en dramatisch. Een ongegeneerd romantisch meesterwerk, met een enorme kracht en rijkdom. Een symfonie die je minstens één keer in je leven live moet ervaren.

Programma

Stacy Garrop
Penelope Waits (2013)

Sergej Rachmaninov
Symfonie nr. 2 in e, op. 27

ℹ️ CONCERT ZONDER PAUZE (66')

ontdek meer

bucket list podcast

Pianiste Anastasia Goldberg vertelt hoe Rachmaninov ons in zijn symfonie overspoeld met de schoonheid van zijn Rusland, onbevreesd romantisch en overweldigend mooi.

beluister podcast

wolfgang: ontdek wat je hoort

Dit concert wordt ondersteund door de Wolfgang app: terwijl het orkest speelt krijg je in realtime toelichting bij de muziek.

ontdek wolfgang

sergei

Sergei Rachmaninov werd in 1873 geboren. Sander De Keere vat zijn leven voor u samen.

bekijk de video

this is rachmaninov

Geniet van ruim acht uur muziek met deze Spotify playlist.

beluister de playlist

stacy garrop

In Penelope Waits verbeeldt de hobo Koningin Penelope die 20 jaar wacht op de thuiskomst van haar man Odysseus, terwijl vele mannen haar het hof proberen te maken.

beluister de muziek

praktisch

🎟️🎫 €41 > €5

Zaal: Studio 4, Flagey

Locatie: Heilig Kruisplein | 1050 Brussel
Telefoon: +32 2 641 10 20
Online: www.flagey.be

veiligheidsmaatregelen Flagey