Nikolaj Szeps-Znaider stond in het verleden al vaker met Brussels Philharmonic op het podium - als getalenteerd violist. Voor dit concert ruilt hij zijn viool voor een baton; een terechte duo-baan zo blijkt uit de commentaren. “Znaider knows what he’s about on the podium. He exhibits the confidence of a musician with thoughtful musical ideas and enough stick technique to convey those ideas to orchestral musicians in a way that inspires convincing results.” Chicago Tribune

Bekijk dit concert op Podium 19.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal dat je kan bekijken op

Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Meer info op www.podium19.be.

concert opgenomen in Flagey op 17 oktober 2020
in samenwerking met Evil Penguin TV
met de steun van de Belgische Taxshelter & Belga Films Fund

Robert Schumann staat vooral bekend om zijn prachtige pianomuziek en gevoelige liederen. Maar de getormenteerde componist schreef ook heel wat ander moois. In zijn Tweede Symfonie toont hij vechtlust, zonlicht en positivisme: broodnodige energie in zijn persoonlijke strijd tegen donkere gedachten en ziekte, en een muzikale hulde aan Bach en Beethoven.

Programma

Robert Schumann
Symfonie nr. 2 in C, op. 61

(concert opgenomen in Flagey op 17 oktober 2020)

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Meer info op www.podium19.be.

praktisch

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal dat je kan bekijken op

Meer info op www.podium19.be.

concert in samenwerking met Evil Penguin TV
met de steun van de Belgische Taxshelter & Belga Films Fund

lees ook