inleiding

De voorbije jaren scoorden Brussels Philharmonic en muziekdirecteur Stéphane Denève in binnen- en buitenland met hun intussen gekende aanpak: een persoonlijke mix van 21ste-eeuwse muziek, Franse en Russische componisten, en solisten met wie er passioneel gemusiceerd wordt op het podium.

Een aanpak die ook in opnames werkt: voor Deutsche Grammophon werd in 2016 een eerste cd opgenomen rond werk van Guillaume Connesson (een tweede wordt in september 2018 opgenomen), en vorig jaar kwam er de cd ‘Prokofiev: Romantic Suites’ met een eigen interpratie van de balletklassiekers van de Russische grootmeester.

Tijd dus om de grote plas over te steken, de Amerikaanse droom waar te maken, en de succesformule die zo goed werkt op het ‘oude’ continent ook voor te stellen op het ‘nieuwe’ continent!

Programma

Guillaume Connesson • Flammenschrift (2012)
Max Bruch • Violinkonzert nr.1 in g-Moll, op.26
Albert Roussel • Bacchus et Ariane, suite nr. 2, op. 43
Maurice Ravel • La Valse (poème choréographique)

Playlist

artiesten

Stéphane Denève

dirigent

Stéphane Denève is de muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Deze Franse topdirigent combineert in zijn programma’s de muziek uit de 21ste eeuw met de grote klassiekers, en zet zo een dialoog op tussen het repertoire van vroeger en dat van de toekomst.

lees de biografie

Nikolaj Szeps-Znaider, viool

solist

"You can see why Nikolaj Znaider and Stéphane Denève get on so well [...] both the violin soloist and conductor in this compelling concert from the Brussels Philharmonic clearly share the same fastidious ear for detail and crystal-clear articulation" (The Scotsman)

lees de biografie

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf $69

locatie

concert

701 Okeechobee Blvd, West Palm Beach, FL 33401 (USA) | +1 561-832-7469

ticketshop

> online
www.kravis.org

meer van dit