inleiding

Een ijzersterke partituur vol meeslepende ritmes en lyrische aria’s, en een wervelend verhaal vol pikante intriges en komische plotwendingen. Meer had Franz Lehár niet nodig om De Lustige Weduwe te creëren, een operette-kaskraker uit 1905 die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Het verhaal speelt zich af in het exotische Parijs aan het begin van de 20ste eeuw, waar de rijke weduwe Missia een vrolijk leventje leidt. Ze staat bovendien op het punt opnieuw te trouwen, maar daar probeert de ambassadeur van haar vaderland, het fictieve Pontevedro, een stokje voor te steken. Hij wil Missia's fortuin niet in Franse handen zien verdwijnen, en broedt op wat een eenvoudig plan lijkt: zijn secretaris Danilo moet met Missia huwen. En dan geven oude liefdes, verborgen minnaars en tal van misverstanden het startschot voor een dolle komedie!

Lehár leverde een bruisende partituur af, subtiel balancerend tussen komedie en lyriek, en gekruid met pittige Balkaninvloeden. Zelfs Mahler bewonderde zijn Lippen schweigen en Lustige Witwe wals! Hervé Niquet zal zonder twijfel extra pit en pluimen toevoegen met zijn interpretatie van deze heerlijke kaskraker.

Programma

Franz Lehár • La veuve joyeuse (concertante uitvoering)
FR gezongen, NL boventiteling

Playlist

artiesten

Hervé Niquet

dirigent

Hervé Niquet, chef-dirigent bij het Vlaams Radio Koor en vaste gast-dirigent van Brussels Philharmonic, kreeg de smaak voor oude partituren te pakken tijdens zijn opleiding. De zoektocht naar onbekende parels in het repertoire is sindsdien de rode draad doorheen zijn carrière.

lees de biografie

Vlaams Radio Koor

ensemble

Het Vlaams Radio Koor werd in 1937 als professioneel kamerkoor opgericht door de toenmalige openbare omroep. Vandaag de dag is het koor een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, dat zowel in binnen- als in buitenland tot de top gerekend wordt.

lees de biografie

François Pirette, regie & acteur

solist

Als auteur, humorist, zanger, regisseur, scenograaf, productieleider en producer is François Pirette al meer dan 35 jaar een onvermoeibare creatieve duizendpoot.

lees de biografie

Hendrickje Van Kerckhove, sopraan

solist

Sopraan Hendrickje Van Kerckhove vertolkt de rol van Missia Palmieri.

Thomas Blondelle, tenor

solist

Tenor Thomas Blondelle vertolkt de rol van Prince Danilo.

praktische info

Tickets

vanaf €31

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)

meer van dit