inleiding

Een iconische blockbuster én de film die John Williams definitief naam en faam bezorgde (met een Academy Award als ultieme bekroning): ‘Jaws’ deed in de zomer van 1975 bioscoopzalen wereldwijd huiveren, gillen en genieten – niet het minst dankzij de ijzingwekkende soundtrack. De perfecte film dus om met live orkest (opnieuw) te beleven.

Gebaseerd op een best-seller van Peter Benchley en geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt de film het bloedstollende verhaal van een kleine kuststad die geterroriseerd wordt door een grote witte haai. Tijdens hét Amerikaanse familie-weekend bij uitstek, the 4th of July, houdt de haai lelijk huis onder de vakantiegangers. Gelukkig staan er drie lokale helden op die het opnemen tegen het witte gevaar en voor een happy end zorgen.

Ondanks erg moeilijke omstandigheden en grote technische uitdagingen tijdens het draaien, werd ‘Jaws’ één van de meest succesvolle films aller tijden, en Spielberg zelf zag de score van Williams duidelijk ook als reden voor dat succes. Een unieke kans dus om deze film met de overrompelende kracht van een live symfonisch orkest te herbekijken.

Programma

Jaws (1975)

Steven Spielberg, regisseur
John Williams, muziek (1975)

Playlist

artiesten

Dirk Brossé

dirigent

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

praktische info

Tickets

vanaf €31

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)

meer van dit