inleiding

Ter ere van de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo, komt het Orchestre Symphonique Kimbanguiste naar Brussel voor een uniek en éénmalig concert met Brussels Philharmonic.

Op 30 juni - precies de dag van de onafhankelijkheid van Congo - zullen beide orkesten samen het podium delen. Ze brengen onder meer Beethoven’s 7de Symfonie en een werk van Héritier Mayimbi Mbuangi, geïnspireerd door de muziek van de Luba: “Ik probeer de eigenheid van onze culturen in mijn composities tot uiting te brengen. De Westerse klassieke componisten verwerkten ook invloeden uit hun omgeving in hun muziek, en ik zoek een manier om hetzelfde te doen.”

Het Orchestre Symphonique Kimbanguiste werd opgericht in 1994 door Armand Diangienda, kleinzoon van Simon Kimbangu: een Congolees geestelijke en de stichter van de Kimbanguïstische Kerk. Bij de start bestond het orkest uit 12 amateurmusici die hun instrumenten deelden - intussen groeide het project uit tot een organisatie met meer dan 200 musici waaronder ook een koor. In 2013 werd Diangienda beloond: hij werd een erelid van de Royal Philharmonic Society, een titel die tot dan voorbehouden was voor klassieke meesters zoals Brahms en Stravinsky.

Programma

concert geannuleerd

De gezondheid van iedereen betrokken bij onze concerten heeft absolute prioriteit. Daarom annuleert Brussels Philharmonic, in overleg met zijn partners, deze concerten.

Alle getroffen tickethouders van de betrokken concerten worden eerstdaags gecontacteerd door de respectievelijke organisator.

artiesten

Dirk Brossé

dirigent

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

Armand Diangienda

dirigent

Orchestre Symphonique Kimbanguiste

ensemble

praktische info

Tickets

vanaf €31

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)

meer van dit