inleiding

KASK en het Conservatorium van Gent organiseren voor de eerste keer in de Benelux het International Horn Symposium in samenwerking met de International Horn Society.

Het Gentse Conservatorium, gesticht in 1835 door hoornvirtuoos Martin Joseph Mengal, speel­de een voortrekkersrol in de wereldwijde ontwikkeling van het hoornrepertoire. Deze traditie vormt momenteel het onderwerp van het doctoraatsondezoek van Jeroen Billiet en vormt ook het uitgangspunt voor het 51ste Internationaal Hoornsymposium. De organisatie van dit inter­nationale evenement is een samenwerking tussen KASK & Koninklijk Conserva­torium en de Amerikaanse International Horn Society. Een must in de agenda van professionele musici, onderzoekers en iedereen die warm loopt van muziek.

Programma

Ethel Smyth • Concerto voor viool, hoorn en orkest: II. Elegy 'In Memoriam' (solo: Svenja Van Driessche, viool & Marie-Luise Neunecker, hoorn)
Trygve Madsen • Hoornconcerto, op. 45 (solo: Christoph Ess)
Prosper Van Eechautte • Nachtpoëma (solo: Hervé Joulain)
Dirk Brossé • Concertino (solo: Hans van der Zanden)
Joris Van den Hauwe • “In Memoriam” (solo: Svenja Van Driessche)
James Horner • Collages (solo: William Vermeulen, Hans van der Zanden, Hervé Joulain & Christoph Ess)

artiesten

Dirk Brossé

dirigent

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

Hans van der Zanden

solist

Svenja Van Driessche

solist

Marie-Luise Neunecker

solist

Christoph Ess

solist

Hervé Joulain

solist

William Vermeulen

solist

praktische info

Tickets

vanaf NTB

locatie

concert

Biezekapelstraat 9, 9000 Gent | 09 269 20 18

ticketshop

www.ticketsgent.be