inleiding

‘The Planets – An HD Odyssey’ neemt het publiek mee op een verbluffende reis – zowel muzikaal als visueel. Het prachtige en soms geheimzinnige The Planets van Gustav Holst was de drijvende kracht achter de productie die regisseur Duncan Copp bedacht, en bepaalde het ritme en de selectie van de beelden die hij uitkoos. Die beelden werden geleverd door NASA en het Jet Propulsion Laboratory (JPL), en brengen de muzikale rondreis doorheen ons sterrenstelsel op groot scherm tot leven.

Kosmoloog Thomas Hertog neemt plaats op het podium voor twee interventies waarin hij zijn licht zal werpen op de geheimen van het universum.

Tussen de indrukwekkende beelden – soms abstract, soms als in een documentaire laag vliegend over de valleien en bergen van een planeet – werden korte interviews met wetenschappers geplaatst. “Deze interviews herinneren het publiek aan de menselijke hand en het vele, lange werk achter deze beelden. Het is ongelooflijk om een wetenschapper te horen vertellen hoe hij dagen, weken besteedde aan het verzamelen van beelden en data door de Mars Rover over het oppervlak van de planeet te laten rijden, met een computer hier op aarde,” zegt Duncan Copp.

Copp is overigens doctor in de astronomie, en hoorde bij het NASA team dat een eerste geologische kaart van Venus maakte. De geknipte man dus om ‘The Planets – An HD Odyssey’ te creëren, en de vele uitverkochte concerten in de VS en UK tonen dat zijn creatie een schot in de roos is. Een unieke kans om deze muzikale ruimtereis nu ook in België mee te maken.

met de steun van de Belgische taxshelter

Programma

The Planets - An HD Odyssey
produced by Duncan Copp

Kaija Saariaho • Asteroid 4179: Toutatis (2005)
Joby Talbot • Worlds, Stars, Systems, Infinity (2012)
Charles Ives • The Unanswered Question
Gustav Holst • The Planets

Playlist

artiesten

Thomas Hertog

spreker

Thomas Hertog is een internationaal gerenommeerde kosmoloog en werkte nauw samen met Stephen Hawking.

lees de biografie

Stéphane Denève

dirigent

Stéphane Denève is de muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Deze Franse topdirigent combineert in zijn programma’s de muziek uit de 21ste eeuw met de grote klassiekers, en zet zo een dialoog op tussen het repertoire van vroeger en dat van de toekomst.

lees de biografie

Vlaams Radiokoor

ensemble

Het Vlaams Radiokoor werd in 1937 als professioneel kamerkoor opgericht door de toenmalige openbare omroep. Vandaag de dag is het koor een ensemble van uitzonderlijk hoog niveau, dat zowel in binnen- als in buitenland tot de top gerekend wordt.

lees de biografie

praktische info

Tickets

vanaf €31

locatie

concert

Flagey, Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel | +32 2 641 10 20

ticketshop

> online
www.flagey.be

> telefonisch
+32 2 641 10 20
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)


> ticketshop
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
(dinsdag tot vrijdag, 12:00 > 17:00)

meer van dit