inleiding

Meer dan welk ander genre weet de horrorfilm zich steeds weer heruit te vinden, en voor elke generatie nieuwe klassiekers voort te brengen. Tijdens dit concert wordt symfonische hulde gebracht aan de trends en archetypes uit de griezelfilm, en hoor je hoe de grootste componisten van hun tijd – van Franz Waxman tot Bernard Herrmann, van Ennio Morricone tot James Newton Howard – voor extra angstzweet en rillingen zorgen.

En voor wie denkt dat de horrorfilm alleen maar doet huiveren en gruwelen: met deze fragmenten ontdek je de onverwacht donkerromantische en zelfs lyrische kant van het genre. Kippenvel gegarandeerd met de huiveringwekkende filmscores uit iconische films zoals Dracula, Wolf, Mary Reilly, The Fly, Silence of the Lambs, Bride of Frankenstein en Rosemary’s Baby.

Playlist

artiesten

Dirk Brossé

dirigent

Dirk Brossé (°1960, Gent) is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Momenteel is hij Music Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia, muziek directeur van het Filmfestival Gent, en Music Director en principal conductor van de Star Wars in Concert World Tour.

lees de biografie

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf €18

locatie

concert

Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent | +32 9 233 29 99

ticketshop

via Film Fest Gent

meer van dit