Het nieuwe jaar staat in de startblokken - en wij geven het met plezier een extra duwtje in de rug! Geniet van een sprankelend en bruisend nieuwjaarsconcert vol muzikaal vuurwerk, met naast vaste waarde Johann Strauss twee grootmeesters uit de komische opera en operette: de heren Rossini en Offenbach. Cheers!

------

livestream in samenwerking met Evil Penguin TV
met de steun van de Belgische Taxshelter


Vader van die operette is Jacques Offenbach: rake persiflages en politieke toespelingen verpakken in wervelende ritmes en gracieuze elegantie - hij deed het als geen ander. Rossini noemde Offenbach wel eens "de kleine Mozart van de Champs-Elysées".

Diezelfde Rossini past perfect in deze feestelijke avond, als levensgenieter met een voorliefde voor luxe, reizen en lekker eten (hij was zelf een fantastische kok). Zijn meeslepende ritmische muziek, uitbundig en vol vocaal vuurwerk veroverde de wereld.

Net als de nieuwjaar-klassiekers bij uitstek natuurlijk: de vele vrolijke walsen van Johann Strauss… Met deze muziek kan je niet anders dan vol goede moed en hoop aan het nieuwe jaar beginnen!

Programma

Gioacchino Rossini
La gazza Ladra / L’Italiana in Algeri (overture)

Jacques Offenbach
Le voyage dans la lune: Je suis nerveuse (Fantasia) / Fantasio: Cachons l'ennui de mon âme (Elsbeth) / Orphée aux enfers: La mort m'apparaît souriante (Eurydice) / Mesdames de la Halle: Rondo: Quel bruit et quel tapage! (Ciboulette)

Johann Strauss Jr.
Frühlingsstimmen / An der schönen blauen Donau, op. 314 / Radetzky March, op. 228

ontdek meer

programmaboek

Het programmaboek om thuis te lezen of te printen.

download programmaboek

musici

De Brussels Philharmonic muzikanten op het podium tijdens het concert van vanavond.

download muzikantenlijst

praktisch

Dit concert gaat door zonder live publiek in de zaal: je kan het volgen via livestream.

🎟️🎫 koop je tickets (€5) hier
(livestream beschikbaar tot en met 15 januari).

koop tickets