Als Artist in Residence in Flagey drukt Nelson Goerner zijn stempel op deze Flagey Piano Days: voor het concert met Brussels Philharmonic kiest hij voor de onterecht vergeten Italiaanse componist Giuseppe Martucci.

Goerner nam dit 2de Pianoconcerto eerder op, en is er een grote fan van - een unieke kans om het live in de concertzaal te horen.


Giuseppe Martucci had niets met opera - wat ongewoon misschien voor een Italiaan uit de 19de eeuw. Zijn passie lag elders: niet alleen wilde hij de Italiaanse symfonische muziek weer leven inblazen, hij zorgde er ook voor dat het publiek in zijn thuisland kennismaakte met componisten als Brahms, Richard Strauss, Debussy en Wagner.

In zijn eigen werk stond de piano voorop, met dit 2de Pianoconcerto als hoogtepunt. Een werk doordrongen van de Romantiek, en ondanks wat snuifjes Tchaikovsky en Brahms erg persoonlijk qua stijl.

Programma

Openingsconcert van Flagey Piano Days 2022

Giuseppe Martucci
Concerto in si bemolle minore per pianoforte e orchestra, op. 66

Johannes Brahms
Sinfonie Nr. 3 F-Dur op. 90

🕮 DOWNLOAD PROGRAMMABOEK

Ontdek verschillende uitvoeringen van Martucci's 2de Pianoconcerto:

ontdek meer

pianistiek talent

Lees meer over Giuseppe Martucci & zijn 2de Pianoconcerto.

lees meer

Meet the artist: Ilan Volkov

Om 19:30 uur praat Clara De Decker (Klara) met dirigent Ilan Volkov over hoe Italiaanse flair en Duitse passie elkaar ontmoeten. (gratis toegang, ENG)

ontmoet Ilan Volkov

Expo Cesar Franck's Piano's

Ontdek enkele van de historische piano's en harmoniums, vooral het instrument waarop de Belgisch-Franse componist César Franck speelde en componeerde.

Bezoek de expo

Klara Live

Dit concert wordt opgenomen & live uitgezonden door Klara.

luister live

praktisch

🎟️🎫 €41 > €5

Zaal: Studio 4, Flagey

Locatie: Heilig Kruisplein | 1050 Brussel
Telefoon: +32 2 641 10 20
Online: www.flagey.be

veiligheidsmaatregelen Flagey

koop tickets