De Flagey Piano Days zijn intussen een vaste afspraak geworden: vijf dagen lang staat Flagey non-stop in het teken van de piano. Met heel veel concerten, gebracht door grote pianisten uit de wereld van zowel de jazz als de klassieke muziek, met jong talent, met workshops, films met live begeleiding en de traditionele pianotentoonstelling in samenwerking met Piano’s Maene.

Om gezondheidsredenen zal Tadaaki Otaka vervangen worden door Kensho Watanabe


Voor de editie 2019 nodigt Brussels Philharmonic de rijzende ster Rafał Blechacz uit, die Mozarts 23ste Pianoconcerto zal brengen. Het werk wordt vaak beschouwd als een van zijn meest intieme en expressieve werken – Mozart componeerde het dan ook in een tijd dat hij vooral concertpianist was om zelf te spelen. De verfijnde manier waarop hij het orkest gebruikt en de zachte sfeer maken er bijna kamermuziek van.

Daarna volgt de grootse Derde Symfonie van Mendelssohn, geïnspireerd door de Schotse natuurpracht die diepe indruk op hem maakte. Meer dan 12 jaar werkte hij eraan, en het zou zijn laatste symfonie worden.

Om te starten staat Macramé van Torsten Hermann op het programma, het werk dat geselecteerd werd tijdens Tactus 2017 (ism ULYSSES network, met de steun van het Cultuurprogramma van de Europese Unie).

met de steun van de Belgische taxshelter via BNP Paribas

Programma

Torsten Herrmann • Macramé (2016)
W. A. Mozart • Klavierkonzert Nr. 23 in A-Dur, KV 488
Felix Mendelssohn • Sinfonie Nr. 3 in a-Moll, op. 56, „Schottische“

praktisch

koop tickets