Kinderen, componisten en scheppers van superhelden zingen in koor verhalen over uitstervende dinosaurussen, binnenvallende sumo-baby’s, fietsende inspecteurs en grappige draken. Eind goed, al goed, dankzij SuperTik, Loup Bomb, Lala, Trivor en de superheld-kinderen. Ze worden ondersteund door een orkest van 80 muzikanten van 8 tot 12 jaar, maar ook door de supermuzikanten van Brussels Philharmonic. Boven hun hoofd worden tekeningen geprojecteerd van de studenten van het ESA-Saint-Luc op een groot scherm.

Taal: NL & FR.

In samenwerking met Flagey, ReMuA/ShAkE, ESA Saint-Luc Bruxelles, Vlaamse Gemeenschapscommissie


El Sistema Transcanal ontstond de dag na de aanslagen op 22 maart 2016. Elk schooljaar werken meer dan 300 kinderen uit Sint-Jans-Molenbeek en Elsene samen aan twee grootse concerten, waarvan eentje in juni 2019 met Brussels Philharmonic in Flagey.

Alle kinderen krijgen, tijdens de schooluren, een extra uurtje muziekles. In de vakanties komen daar nog uren bij om een instrument onder de knie te krijgen. Dankzij speciale arrangementen, op maat gemaakt door componist en arrangeur Nick Hayes en onder artistieke leiding van Sarah Goldfarb, directrice van ReMuA, ontdekken de kinderen klassieke muziek op een heel persoonlijke en directe manier.

El Sistema Transcanal wil zo de meest kwetsbare burgers helpen om uit de schaduw te treden, en de diversiteit in onze samenleving vieren met muziek, uitwisseling en openheid voor alle culturen.

met de steun van de Belgische taxshelter via Belga Films Fund

Programma

Suite van 10 liederen van Superhelden geschreven en gecomponeerd door Nick Hayes en Sarah Goldfarb

praktisch