Op 22 maart is er een uitzonderlijke avond gepland in het Hôtel de la Poste, aan Thurn & Taxis. Niet minder dan 40 muzikanten van het Brussels Philharmonic brengen er verschillende composities, gegenereerd door artificiële intelligentie en geïnspireerd door grote klassieke werken van Beethoven, Stravinsky en John Williams. Bovendien staat er ook nog een verrassing op het programma.

De makers van het elektronische compositiesysteem van het Luxemburgse bedrijf AIVA (Artificial Intelligence Virtual Artist), zullen op dit evenement hun technologie hanteren als een dirigeerstokje. Als pionier in deze nieuwe industrie bracht AIVA in 2016 een eerste album uit met symfonische muziek gebaseerd op algoritmes, genaamd ‘Genesis’. Aan het einde van dit zeer bijzondere concert, dat zelfs Leonard Bernstein niet ongemoeid zou laten, volgt een vraag- en antwoordsessie met de muzikanten en technici, waaraan het publiek kan deelnemen.

De Digitale Lente is een meeslepende ervaring waar je vertrouwd raakt met de verschillende technologieën en digitale creaties. Deze eerste editie vindt plaats van 22 tot 24 maart 2019.

gratis op registratie - beperkte ruimte

Programma

praktisch