Dit concert ging door op 13 februari zonder live publiek in de zaal: je kan de livestream herbeluisteren t/m 20 februari.

De opbrengsten van dit concert gaan integraal naar Natuurpunt.

🎟️🎫 Tickets (€5) beschikbaar.

------

Als geen ander was Claude Debussy meester van de suggestie. Hij geeft ons met La mer geen exact portret van de zee, maar gebruikt losse verfstreken om haar op te roepen: vluchtig, verglijdend - wolken, water en wind, een waas of een werveling. Je kan het zout bijna proeven op je lippen, de rollende opkomende storm voelen door de suggestieve roffel of enkele paukenslag.

Dansfilm met live orkest

De muzikale kleuren van Debussy inspireerden Thierry De Mey in enkele dansfilms met liveorkest. In Prélude à la mer contrasteert hij de choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker met de harde realiteit van een catastrofe: de verdwijning van het Aralmeer. Voor dit concert maakt Thierry De Mey een gloednieuwe film bij La mer.

------

livestream in samenwerking met Evil Penguin TV & Concertgebouw Brugge
met de steun van de Belgische Taxshelter

Programma

Claude Debussy
Syrinx
solo: Lieve Schuermans (fluit)

Tōru Takemitsu
Towards the Sea II
solo: Jill Jeschek (fluit) & Eline Groslot (harp)

Claude Debussy (arr. Paolo Fradiani)
Prélude à l'après midi d'un faune

Claude Debussy (arr. Marlijn Helder)
La mer

ontdek meer

podcast

Concertmeester Otto Derolez over La Mer van Claude Debussy.

beluister podcast

symfomania! (8+)

Tekenen, spelen, zingen, luisteren... en vooral genieten van de muziek van Debussy! Ontdek deze leuke handleiding voor jonge muzikale doe-hoe-zelvers.

download symfomania! diy

topstukweek

Ontdek het verhaal achter La Mer van Debussy op de interactieve website van Concertgebouw Brugge, boordevol beeld- en luisterfragmenten!

verdiep je

arrangement

Componiste Marlijn Helder maakte het arrangement van Debussy's La Mer. Een kort portret.

bekijk de video

componist in actie

Bijna even betoverend als zijn werken is het luisteren naar Debussy die zijn werken zelf speelt!

luister hier

dansfilm

Bekijk een stukje uit de film Prélude à la mer, door Thierry De Mey.

bekijk de clip

praktisch

Dit concert gaat door zonder live publiek in de zaal: je kan het volgen via livestream. Met het boeken van een ticket steun je Natuurpunt!

In 2021 bestaat Natuurpunt 20 jaar, en daarom trapt Natuurpunt zijn feestjaar af in samenwerking met Concertgebouw Brugge en Brussels Philharmonic, met het concert Debussy: La Mer. Inleidend op dit gestreamde concert geeft het Concertgebouw wat duiding bij dit bijzondere concertmoment. Met het boeken van je ticket, steun je rechtstreeks Natuurpunt vzw. De voorstelling blijft nog enkele dagen nadien beschikbaar voor betalende kijkers. Lees meer.

🎟️🎫 TICKETS: €5
(livestream beschikbaar tot en met 20 februari).