Ontdek het kloppend hart van Europa! We wandelen door de Europese wijk, en leren meer over haar geschiedenis en de Europese instellingen. Maar we bekijken ook de vele toekomstplannen die hier ontstaan, rond het Schumanplein, de Belliardtunnel of het Luxemburgplein…

Na de wandeling kan je in Flagey genieten van Stravinsky en zijn eclectische L’Oiseau de feu.

De Europese wijk is, ten onrechte, een eerder onbekende buurt. Hoog tijd dus om ze beter te leren kennen! Deze wandeling geeft je een beter inzicht in hoe het Europees Parlement en de andere Europese instellingen functioneren en waar ze zich exact bevinden.

Bovendien duiken we in de geschiedenis van dit stukje Brussel: zo wandelen we door het Leopoldpark met zijn prachtig erfgoed zoals de Solvay Bibliotheek en het Museum voor Natuurwetenschappen en langs het Residence Palace opgetrokken in het interbellum.

We maken ook kennis met de toekomstige projecten… het masterplan van Christian de Portzamparc, de heraanleg van het Schumanplein, enz.

De Europese wijk is ook een plek waar mensen van over heel Europa leven en werken en dat merk je aan de vele restaurantjes en caféetjes.

Een verrassende ontdekking!

START: 15:00, Station Europe (Luxemburgplein 100, 1050 Brussel)

EINDE: 17:30

Deze wandeling wordt aangeboden in het Nederlands. Voor de stadswandeling in het Frans, klik hier.

€15/pp (wandeling)

inschrijven kan tot 8 oktober 2021 om 12:00