Door onvoorziene omstandigheden kan Nicholas Angelich dit concert niet spelen. Hij wordt vervangen door David Kadouch.

Camille Saint-Saëns was wat je noemt een echt wonderkind: hij was niet alleen componist en dirigent, maar ook pianist, organist, toneelschrijver, criticus en natuurkundige, en hij schreef zelfs enkele reisverhalen.

Zijn 2de concerto, het ‘symfonisch concerto’, reserveert een dramatische rol voor de solist, verweeft ingetogen invloeden van Bach met virtuoze passages en verwent het publiek met een wervelende finale.


Nog een ander talent was de snelheid waarmee Saint-Saëns componeerde - en dat talent kwam goed van pas toen de befaamde Russische pianist Anton Rubinstein in 1868 naar Parijs kwam voor een reeks concerten, en besloot om meteen zelf zijn debuut als dirigent te maken. Hij vroeg zijn goede vriend Saint-Saëns als solist én componist, voor een concert amper drie weken later...

Saint-Saëns zette zich aan het werk en leverde na 17 dagen zijn 2de Pianoconcerto af. Veel tijd om te repeteren bleef er niet over, en Saint-Saëns was dan ook niet tevreden over de première. Toch groeide het pianoconcerto uit tot één van zijn meest populaire en vaakst gespeelde werken.

Programma

Marcel Poot
Vrolijke Ouverture

Camille Saint-Saëns
Concerto pour piano et orchestre n°2 en sol mineur, op. 22
solist: David Kadouch, piano

Hector Berlioz
Symphonie fantastique, op. 14

ℹ️ CONCERT MET PAUZE

ontdek meer

snelle vingers

Naast een groot componist was Camille Saint-Saëns ook een groot pianist. Kijk maar naar zijn vingers die elegant maar virtuoos over het klavier bewegen.

bekijk de video

music minus one

Zelf soleren in Saint-Saëns' concerto? Met Music Minus One haal jij een partituur en opname zonder solist in huis.

bestel saint-saëns concert 2

praktisch

🎟️🎫 €43 > €12,5

Zaal: Concertgebouw Brugge

Locatie: ’t Zand 34 | 8000 Brugge
Telefoon: +32 70 22 12 12
Online: www.concertgebouw.be

veiligheidsmaatregelen Concertgebouw Brugge

koop tickets

lees ook