Vanwege de maatregelen die de Belgische overheid heeft genomen om het COVID-19 virus aan te pakken kunnen tal van evenementen niet op de geplande datum plaatsvinden. Dit concert wordt in Oostende geannuleerd, en zal op 30 januari om 15:00 doorgaan in Flagey in Brussel.

Een wervelend en romantisch stuk, vol vernuftige passages waarin de piano zich rond andere solo-instrumenten uit het orkest krult - en zo wordt het orkest een volwaardige partner van de solist: symfonisch feest!

Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, kent dit 3de Pianoconcerto erg goed. Niet verwonderlijk, want van bij de start van zijn carrière nemen de pianoconcerti van Beethoven een belangrijke plaats in zijn repertoire in.


Na zijn eerste twee pianoconcerti, conservatief gecomponeerd om alle schijnwerpers op de solist en zijn virtuositeit te houden, gooit Beethoven in dit 3de Pianoconcerto het roer om. Hij haalt al zijn kunnen uit de kast, en gebruikt een mineur toonsoort om emotie, drama en stormachtig heroïsme te brengen.

“Naar Beethoven luisteren loutert me. In zijn muziek ervaar ik een diepmenselijke zowel als een geestelijke dimensie.” Liebrecht Vanbeckevoort

Programma

Flor Alpaerts
James Ensor suite: III. De tuin der liefde

Ludwig van Beethoven
Klavierkonzert Nr. 3 c-Moll, op. 37

Modest Mussorgsky
Schilderijen van een tentoonstelling (arr. Ravel)

praktisch

GEANNULEERD > tickethouders worden gecontacteerd door Kursaal Oostende

🎟️🎫 €55 > €21

Zaal: Kursaal Oostende

Locatie: Kursaal-Westhelling 12 | 8400 Oostende
Telefoon: + 32 59 29 50 50
Online: www.kursaaloostende.be

veiligheidsmaatregelen Kursaal Oostende