19:30 Music Talk: Robin Broos & Jeroen Struys

Soms is er meer te vertellen. Veel meer. Over een werk, een tijdsperiode, een componist, een boek dat als inspiratie diende. In de music talk halen we er een specialist bij, die meer kader en achtergrond geeft.

gratis toegang

13 & 14 september: amadeus

robin broos (de morgen) & jeroen struys (de standaard) in studio 1 flagey


In het dagelijkse leven zijn ze rivalen: Jeroen Struys is filmjournalist bij De Standaard, Robin Broos bij De Morgen. Maar op Klara sluiten ze vanaf september opnieuw een pax media om hun gedeelde passie voor filmmuziek te verspreiden. In The Original Soundtrack laten ze muziek horen die u terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten.

Tijdens hun Music talk in Flagey vertellen ze waarom ‘Amadeus’ zo’n bijzondere indruk op hen heeft gemaakt. Waarom aanvankelijk geen enkele studio een hit zag in het glorieus geromantiseerde verhaal van Mozart. En waarom dit kostuumdrama tegelijk een waar kind van de eighties is, en tegelijk een tijdloos meesterwerk. Ze gaan ook dieper in op de muziekkeuze van regisseur Miloš Forman, en hoe die Tsjech in Hollywood was beland. En ze verklappen enkele fijne details waar u zeker op moet letten tijdens het (her)bekijken van de film, wanneer die live wordt begeleid door Brussels Philharmonic.