Valentina Peleggi werd omschreven als "rising star" door het toonaangevende BBC Music Magazine en bekroond als 'Beste Opera Dirigent van 2019 in Brazilië'.

Ze was de eerste Italiaanse vrouw die werd toegelaten tot de directie-opleiding van de Royal Academy in London, waar ze recent ook onderscheiden werd met de titel van Associate.

Ze is Music Director bij het Richmond Symphony Orchestra (USA), Guest Music Director bij het Theatro de Opera Sao Pedro (Sao Paulo-Brazil) en Mackerras Fellow bij de English National Opera.

Valentina Peleggi (1983) studeerde aan het conservatorium in Rome en rondde haar masterstudie cum laude af. Als eerste Italiaanse werd ze toegelaten tot het internationale postdoctorale programma orkestdirectie van de Royal Academy of Music in Londen, waar ze ook onderscheiden werd met de titel van Associate.

Ze heeft een voorliefde voor Italiaanse opera’s en werkte eerder in de operahuizen van Chicago, Parijs, Parma en Turijn.

“Haar enthousiasme was adembenemend.”
- omaha herald, januari 2017

Nadat ze in 2014 de eerste prijs voor directie won tijdens het Festival International de Inverno Campos do Jordão in Brazilië, werd ze door Marin Alsop gevraagd als haar assistent-dirigent bij het symfonieorkest van São Paulo, waar ze later 'resident-conductor' werd. Het leverde haar in 2016 de APCA Award ‘Conductor of the Year’ op.

www.valentinapeleggi.com

concerten met Valentina Peleggi