“A really splendid artist! Mature, imaginative and authoritative.”
- jerome lowenthal, the juilliard school, new york

Liebrecht Vanbeckevoort kreeg les van pianisten en pedagogen als Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman (Boston) en Elissó Wirssaladze (München). In 2014 werd hij gastdocent aan de LUCA School of Arts in Leuven.

Liebrecht maakte zijn internationaal debuut in 2007 tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd en won er de publieksprijzen van de VRT en de RTBF. Als Steinway Artist concerteerde hij in Europa, Noord-Amerika en China. Hij heeft opgetreden met gerenommeerde orkesten zoals Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra en l’Orchestre National d’Île-de-France.

Als kamermuzikant treedt Liebrecht Vanbeckevoort op met internationaal geroemde collega’s als Jef Neve, Severin von Eckardstein, Thomas Blondelle, Ning Kam en Justus Grimm. Daarnaast is hij lid van het Roeland Hendrikx Ensemble.

De pianist heeft al verschillende albums opgenomen, onder meer een album met de pianoconcerto’s van Liszt met Brussels Philharmonic. Zijn jongste album nam hij op met het Roeland Hendrickx Ensemble en bevat composities van Weber en Bärmann.