Henry Raudales is sinds 2005 concertmeester bij Brussels Philharmonic. De geboren Guatemalaan won verschillende belangrijke prijzen en was 3e laureaat op de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth voor viool in 1985.

Henry Raudales werd geboren in Guatemala en kreeg zijn eerste vioollessen van zijn vader toen hij vier jaar oud was. Amper drie jaar later maakte hij zijn debuut als solist in Noord-Carolina met een concerto van Mendelssohn. Deze prestatie wekte de interesse van Yehudi Menuhin, die hem aanbeveelde voor een beurs om te gaan studeren in Londen. Henry studeerde vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Henry won verschillende belangrijke prijzen en was derde laureaat op de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor viool in 1985. Hij trad op als solist in de muzikale hoofdsteden van Europa, Azië en de Verenigde Staten. In 1992 bracht een tournee met Nigel Kennedy hem naar België, Frankrijk en Groot-Brittanië. Zijn repertoire omvat meer dan vijfendertig grote concertos, gaande van Bach tot Korngold.

Van 1989 tot 1993 was Henry eerste concertmeester bij de Vlaamse Opera. Sinds september 2001 hij concertmeester bij het Münchner Rundfunkorchester, en vanaf het seizoen 2005-2006 is Henry Raudales concertmeester bij Brussels Philharmonic.

Henry Raudales bespeelt een Guadagnini viool uit 1787.

concerten met Henry Raudales